Rijlessen in Nijmegen

Rijlessen-in-Nijmegen

Vroeger mocht je beginnen met rijlessen in Nijmegen als je achttien jaar was. Mijn ouders hadden vier kinderen en konden het niet betalen om voor ons alle vier de rijlessen te betalen. Daarom hebben zij besloten om dit voor niemand te doen. Ik kon het toen zelf ook niet betalen, omdat ik nog op school zat. Nu ben ik inmiddels 32 jaar en mijn man en ik willen graag in de nabije toekomst een kindje. Dan zou het toch eigenlijk wel handig zijn als ik zelf ook een rijbewijs heb en niet altijd afhankelijk van mijn man of iemand anders ben. Dus een half jaar geleden heb ik de knoop doorgehakt en ik ben op zoek gegaan naar een rijschool in Nijmegen om rijlessen te gaan nemen. Ik heb gekozen voor rijschool Tempo.

Rijbewijs

Proefles voor de rijlessen in Nijmegen

Omdat ik natuurlijk nooit zelf had gereden, vond ik het wel spannend. Ik wilde dus eerst een proefles doen, om te kijken of ik dit wel echt wilde. Dus vier maanden geleden reed de lesauto onze straat in en stopte voor ons huis. De zenuwen gierden door mijn lijf. De instructeur had dit gelijk door en stelde mij gerust. Alles zou stap voor stap gaan en op mijn tempo. Ik moet eerlijk zeggen dat de proefles voorbij was voordat ik er erg in had. Ik vond het echt leuk om te doen. Ik zei dan ook gelijk tegen mijn man dat ik dit veel eerder had moeten doen.

Examen

Rijlessen-in-Nijmegen

Inmiddels heb ik mijn theorie-examen al gedaan en gehaald. Ik ben nog niet klaar voor het praktijkexamen, maar we gaan wel de goede kant op. De laatste tijd les ik twee keer per week, want ik vind het autorijden echt erg leuk. Ik hoop over een paar maanden mijn rijbewijs te hebben en dan kan ik een keer de bob zijn als mijn man en ik naar een feestje gaan!