Wat is een autosloperij eigenlijk?

Een autosloperij, steeds meer mensen komen hier mee in aanraking, maar hebben hier niet kennis over. Een sloperij is een heel modern in de tijd van nu en hier word elke dag honderden auto’s of andere voertuigen gesloopt. Het is voor auto’s eigenlijk het laatste plekje waar ze komen, maar een autosloperij doet er wel veel dingen. Een sloperij is handelt ook in andere dingen zoals onderdelen en auto’s met schade. Een autosloperij is meestal erkend door de ARN en RDW en dit is erg belangrijk. Maar wanneer breng je je auto naar de sloperij? En wat wordt er allemaal uitgevoerd bij de autosloperij? In dit artikel worden deze onderwerp uitgebreid behandeld.

Wanneer kom je met je auto bij de autosloperij uit?

Als je een auto naar de sloperij brengt dan doe je die zeker niet met een nieuwe auto. Dit doe je vaak alleen als je geen andere optie hebt als je je auto wilt gaan verkopen. Vaak is dit het geval bij auto die niet meer door de keuringen komen, total loss zijn of een hoge reparatie hebben. Dit betekent dat je auto gerepareerd moet worden, maar dat de schade hoger is dan dat de auto waard zal zijn hiervoor. De autosloperij is altijd op zoek naar sloopauto’s om hier winst op te kunnen maken. De sloperij komt de auto ophalen, ook kun je een vergoeding krijgen en krijg je een vrijwaring code. Zodat de auto officieel van je naar wordt gehaald en dus ook geen belasting en verzekering meer moet te betalen.

Hoe verloopt het proces?

Wil je een sloopauto verkopen? Dit kun je eenvoudig doen via het internet. Je gaat op zoek naar een sloperij website en hier kun je vaak meteen je kenteken invullen van je sloopauto. Vervolgens krijg je een bedrag te zien wat je nog voor je auto zou kunnen krijgen. Zo is dit geen verrassing en weet je het vooraf al. Ook is het van belang dat een sloperij een ophaalservice bevat, zodat de sloopauto kan worden opgehaald. Want je mag met een sloopauto niet meer de wegen op en daarom is een ophaalservice erg handig voor jou. Anders zou je bijvoorbeeld een takelwagen moeten regelen. Dit kost je namelijk veel meer geld dan dat je dit zou laten doen door de ophaalservice en je wilt natuurlijk voor je sloopauto nog iets krijgen en niet geld verliezen.