Onderhoud en reparatie behoud de waarde van jouw auto

Iedereen weet dat de waarde van een auto in principe alleen maar daalt. Daarnaast krijgt een auto nou eenmaal gebruikerssporen. Toch hebben gebruikssporen en kleine schade een groot effect op de waarde van je auto. 

Hoewel velen bij grote schade, door bijvoorbeeld een ongeluk, direct naar de garage rijden, doen zij dit niet bij kleine schade. Dit is niet helemaal terecht. Ga ook aan de slag met kleine schade of gebruikerssporen. Want ook kleine schade of gebruikssporen laten de waarde van je auto dalen. 

Kom direct in actie bij deuken, krassen en roestgaten 

Sta zeker niet stil als je een deuk, kras of roestgat opmerkt. Wacht je te lang met de reparatie van een deuk, kras of roestgat, dan kan je dat duur komen te staan. 

Dit geldt met name voor roestgaten. Wanneer roest het metaal bereikt, dan heb je een groot probleem. Dankzij roest ontstaat corrosie. Dit is vernietigend voor elke auto. 

Hoewel krassen en deuken minder erg zijn en minder consequenties hebben. Doe je er alsnog verstandig aan deze te repareren. Krassen, een doffe koplamp of een sterretje. Het kan de waarde van jouw auto allemaal laten dalen. 

Controleer daarom ook regelmatig je auto op deze kleine schades. Uiteraard horen krassen en deukjes er soms bij, maar repareer deze wel. Zo behoud je de waarde van je auto op een goed niveau. Je hebt tot de verkoop plezier van je auto. 

Voor welke schade schakel je een garage in?

Sommige schade los je simpel op. Denk hierbij aan een kras. Met een lakstift en geduld kun je deze kleine schade gemakkelijk oplossen. Ook kleine deuken kun je met een reparatiesetje wel uitdeuken. Er bestaan uitdeukgereedschappen die te koop zijn voor de particulier. 

Heb je zulke schade nog nooit verholpen en heb je geen geduld? Dan doe je er verstandig aan om naar een garage te gaan. Met name roestschade kun je het beste uitbesteden. Hiervoor is een gespecialiseerde aanpak voor nodig. 

De investering in schadeherstel is het zeker waard. Kies bijvoorbeeld voor een vakgarage in de buurt. Een garage lost de schade gemakkelijk op. Bovendien voorkom je dat de schade groter wordt. 

Uiteindelijk is het beste advies; wees zuinig op je auto.