Reserve auto onderdelen kopen

Een defecte auto geeft nooit een prettig gevoel en is het dan snel zoeken geblazen naar een garage die de reparatie zal moeten verrichten. Soms wordt de reparatie ook zelf uitgevoerd en dien je wel over het juiste onderdeel te beschikken. Het is dan wel prettig wanneer je nog wat reserve onderdelen hebt liggen en er geen tijd verloren gaat.

Weet wel wat je aanschaft

Het is wel niet eenvoudig om vooraf te weten welke onderdelen nodig zullen zijn. De aanschaf kost nog altijd wat en blijft het kapitaal “vast” zitten in de vorm van de onderdelen. Vooral bedrijven hebben daarom vaak geen grote voorraad aan onderdelen en wordt zo een onderdeel pas besteld wanneer er zich een klant aanmeld met een defecte auto. Reserve auto onderdelen zijn echter wel vereist om een snelle dienstverlening te garanderen. De klant wilt, indien mogelijk, nog dezelfde dag met de auto weer wegrijden en zal dat niet zo gauw gebeuren wanneer het betreffend onderdeel eerst besteld moet worden. De kans is dan wel groot dat zo een klant op zoek zal gaan naar een garage die wél zo een onderdeel in voorraad heeft. Zo een risico kan geen enkele garage nemen en mag een voorraad reserve onderdelen dus niet ontbreken.

Sommige onderdelen zijn onmisbaar

Dure onderdelen waar de vraag klein naar is zoals zuigerringen of een krukas, kunnen gerust besteld worden, maar gaat het vooral om onderdelen waar de vraag naar het grootst is. Een simpel onderdeel als bijvoorbeeld   radiatordopjes of bougies dienen altijd in voorraad te zijn en neem je daarvoor een kijkje bij reservedelenstore.nl. De focus voor het samenstellen van de onderdelenvoorraad moet dus gelegd worden op het meest gangbare vervangingen. Natuurlijk zal de voorraad snel opgevuld moeten worden en zoek je daarvoor wel de beste leverancier uit.