Voordelen en toepassingen van oprijplaten

oprijplaten

In supermarkten en winkelcentra zijn ze haast niet meer weg te denken: de aanwezigheid van oprijplaten om het vervoer met karren vol producten te vergemakkelijken. Ze maken het gemakkelijker voor rolstoelgebruikers om een helling af- en op te gaan en worden ook in de bouwsector veel gebruikt.

Verschillende soorten en afmetingen

Een hellingbaan is een element van architectuur of techniek dat het mogelijk maakt om twee plaatsen op verschillende hoogtes met elkaar te verbinden. Het hellend vlak wordt gebruikt om te stijgen of af te dalen. Dankzij hun opstelling kunnen de platen helpen om een last met minder inspanning te verplaatsen. Er zijn bepaalde mechanische modellen, bestaande uit riemen met stalen oppervlakken, die speciaal zijn ontworpen zodat de wielen ze vastgrijpen en niet wegglijden. Daarnaast zijn er opklapbare platen, alsook modellen van ijzer, rubber, met grote breedtes, etc.

U vindt vast het voor u juiste model.

oprijplaten

Voor wie is de oprijplaat?

Bent u een professional in de bouw, dan heeft u voor het uitvoeren van uw werkzaamheden meerdere machines nodig zoals een grondverzetmachine, bouwmachine of graafmachine. Of u nu besluit ze te kopen of te huren, deze arbeidsmiddelen worden zeker op een aanhanger bij u afgeleverd. Ze zullen dus moeten worden gelost als ze veilig zijn aangekomen. Oprijplaten zijn dan dé oplossing. Hiermee kunt u uw machines laten passeren tussen twee platforms van verschillende niveaus. Hoe zwaar uw bulldozer ook is, de oprijplaat kan nog steeds worden gebruikt voor laden en lossen.

Oprijplaat geeft grotere mobiliteit

Hellingen geven een gebouw een grotere toegankelijkheid. Stel dat de enige manier om een museum binnen te gaan of toegang te krijgen tot de deur is door een trap van vijftig treden te beklimmen. Dit zou betekenen dat mensen met een beperkte mobiliteit – denk bijvoorbeeld aan ouderen, mensen die slechts ter been zijn en personen die zich in een rolstoel verplaatsen – niet de mogelijkheid hebben om het museum te betreden. Als er in dat gebouw een helling is, kan de ingang met behulp van oprijplaten veel toegankelijker worden gemaakt. Wie een rolstoel gebruikt, kan dan zonder veel moeite de helling op en af.