De voordelen van een elektrische fiets

De elektrische fiets is tegenwoordig al niet meer weg te denken uit het Nederlandse straatbeeld. En dat ondanks dat de fiets nog niet zo extreem lang op de markt te vinden is. De aankoop van elektrische fietsen gaat de laatste jaren erg hard. Dit komt doordat de fiets enorm veel voordelen biedt voor fietsgebruikers. In dit artikel worden de grootste voordelen van de elektrische fiets besproken.

Lange afstanden afleggen

De elektrische fiets staat bekend om zijn elektrische trapondersteuning die jou een duwtje in je rug geeft tijdens je fietsrit. Je kan de sterkte van deze ondersteuning zelf instellen naar jou voorkeur. Deze trapondersteuning is voor veel verschillende fietsers een fantastische eigenschap. Zo is de elektrische fiets enorm in trek bij jongere scholieren die een behoorlijke afstand af moeten leggen naar school. De trapondersteuning kan hen kostbare tijd en inspanning besparen. Ook onder volwassenen is de elektrische fiets in trek.Vooral nu de prijs van benzine zo hoog ligt, kiezen steeds meer mensen ervoor om de fiets naar werk te pakken. De elektrische fiets is uitermate geschikt voor de mensen waarbij de fietsafstand naar werk net iets te ver is voor de gewone fiets. 

Zelfstandig blijven

Ook voor de oudere doelgroep is de elektrische fiets een fantastische oplossing. Dit is dan ook de doelgroep waarbij de elektrische fiets het meest in trek is. Wanneer je ouder wordt en misschien wat kracht en conditie kwijt raakt ben je met de elektrische fiets nog steeds in staat om er lekker op uit te trekken op je oude dag en ben je dus minder afhankelijk van je gezondheid. Op deze manier ben je in staat om voor een langere periode zelfstandig te blijven en niet thuis vast te komen zitten omdat het fietsen te zwaar is geworden. 

Duurzaamheid 

Ondanks dat de elektrische fiets dus elektriciteit verbruikt, is de fiets wel erg duurzaam. Vooral wanneer je het elektriciteitsverbruik vergelijkt met het benzineverbruik van een auto. Daarnaast kan je accu ook makkelijk gerecycled worden. Met de elektrische fiets bespaar je ook niet alleen kosten op benzine, maar ook op wegenbelasting, parkeergeld en onderhoudskosten.