Waarom fietsen we zo veel?

Nederland staat om veel dingen bekend waaronder het vele fietsen wat we met z’n alle doen. Het is daarom ook niet gek dat Nederland het fietsland genoemd wordt. Maar wat is nou eigenlijk de reden dat we met z’n allen zoveel fietsen? We vertellen je het graag.

Het begin

Nederland heeft zo goed als overal wel fietspaden en veilige wegen om te kunnen fietsen. Dit komt allemaal door de jaren ‘50, toen de auto’s ineens een enorme hit werden. Door de auto’s was fietsen ineens een stuk gevaarlijker geworden en gebeurde er steeds meer verkeersongelukken. Om dit probleem te verhelpen, zijn er dus speciale fietspaden gemaakt. 

Voordat je daar als kind op mocht fietsen, werd je eerst vaak nog meegenomen in een kinderzitje, bakfiets of fietskar. Als we rond de 3 jaar er klaar voor zijn om te leren fietsen met wieltjes doen we dat dan ook al te graag. Voordat je het weet lukt het ook zonder wieltjes en ga je samen met je ouders het fietspad op. 

Voordelen van Nederland

Zoals iedereen wel weet heeft Nederland geen bergen en is het allemaal erg plat. Dit is perfect voor het fietsen. Ook al klagen we vaak om het weer, het is het perfecte weer om in te fietsen. Namelijk niet te warm en niet te koud. Wat veel buitenlandse toeristen verbaast is dat wij een parkeergarage hebben voor fietsen. Bewaakt of onbewaakt, in elke stad zal je er wel een tegen komen. Buiten het feit dat de parkeerkosten erg duur zijn in de grote steden, houden wij Nederlanders nou eenmaal van fietsen en wordt het ons ook nog eens makkelijker gemaakt..

Ruime keuze aan fietsen

Juist omdat we met zijn allen zoveel fietsen, hebben we ook een groot assortiment aan fietsen. Zo kan je denken aan stadsfietsen, omafietsen, herenfietsen, damesfietsen, de e-bike en natuurlijk niet te vergeten de bakfietsen. Deze fietsen zijn er voor jong en oud, goedkoop en duur dus voor ieder wat wils. De meeste fietsen die in Nederland worden verkocht zijn ook daadwerkelijk van een Nederlands merk. 

Hoe kies je een fiets?

Omdat er zo een ruim aanbod aan fietsen is in Nederland en iedereen wel een fiets nodig heeft, is het wellicht handig om te weten hoe je de perfecte fiets uitkiest. Zo kan je voor de e-bikes kijken bij het Nederlands merk Amslod. Het is altijd handig om te weten wat de revieuws zijn van het merk Amslod, zodat je zeker weet of deze fiets wel bij je past. Als dat niet genoeg is kan je ook nog opzoek gaan naar Amslod.nl fiets klanten review

Voor de stadsfietsen is het merk Gazelle juist weer een toppertje. Ook dit merk is afkomstig uit Nederland. Bij beiden bedrijven is het mogelijk om een proefrit aan te vragen en wij raden je aan om dat ook altijd te doen. Het is namelijk belangrijk om te weten of de fiets goed genoeg is voor jouw wensen.