E-chopper kopen: waar moet je op letten?

e-chopperhuren.

Een e-chopper kun je vergelijken met een snorfiets. Het grote verschil zit hem in het uiterlijk. De banden van de e-chopper zijn breder en het stuur is hoger, waardoor deze scooter er stoer uitziet. Een e-chopper rijdt altijd op elektriciteit en is daarom beter voor het milieu. Er zijn verschillende e-choppers te verkrijgen en het kan soms lastig zijn om een keuze te maken. Waar moet je nu op letten bij het kopen van een e-chopper? In dit artikel leggen we je hier meer over uit.

Bereik

e-chopper

Natuurlijk wil je niet zomaar stil komen te staan met je e-chopper terwijl er geen oplaadpunt in de buurt is. De meeste e-choppers hebben een bereik tussen de 25 en 70 kilometer. Wil je graag langere afstanden kunnen afleggen met je e-chopper en hem niet tussentijds hoeven op te laden? Dan kun je het beste kiezen voor een e-chopper met een groter bereik.

Extra opties

De meeste e-choppers beschikken standaard al over geïntegreerde ledverlichting, een snelheidsmeter, GPS, startonderbreking en een goed slot. Je kunt ook kiezen voor e-choppers met extra opties. Denk hierbij aan een telefoonhouder, een USB-aansluitpunt, cruise control, een keyless systeem en de mogelijkheid om elektrisch achteruit te rijden. Soms kun je ook kiezen voor een nog comfortabeler zadel en voetsteunen voor de bijrijder.

e-chopper

Vraag jezelf af welke extra opties jij graag wilt en schrijf dit op. Aan de hand van deze wensenlijst kun je op zoek gaan naar een e-chopper die aan al jouw wensen voldoet. Sommige e-choppers zijn standaard met meer opties uitgerust, terwijl de opties bij andere e-choppers als extra moeten worden toegevoegd. Zitten de opties niet op het model dat je graag zou willen? Vraag dan bij de winkel of webshop na of het mogelijk is om deze opties erop te plaatsen.