Goedkope private leaseauto in 2022

Een auto leasen in 2022 hoeft niet lastig te zijn. Beslissen wat de voordeligste leaseauto is, doe je niet alleen gebaseerd op het maandbedrag. Je vergelijkt de potentiele auto’s ook op basis van de leasevoorwaarden. En denk bijvoorbeeld goed na over hoeveel kilometers je denkt te gaan rijden, en kies op basis van deze verwachte kilometers je bundel. Kies niet bijvoorbeeld niet meteen de hoogste bundel als je de auto alleen gaat gebruiken voor het doen van je dagelijkse boodschappen. Hoe beter je bundel is afgestemd op het aantal kilometers dat je daadwerkelijk gaat rijden, des te minder onnodige kosten die je zult gaan maken voor het leasen van een auto leasen.

Is een occasion leasen voordelig als particulier?

Het is in 2022 niet alleen mogelijk om een nieuwe auto te leasen, je kunt er tegenwoordig ook voor kiezen om een occasion te lease als particulier. Deze keuze is soms goedkoper dan het leasen van een gloednieuwe auto, maar het is niet veel voordeliger zoals je misschien wel zou verwachten. Het scheelt vaak maar tientallen euro’s per maand als je kiest voor het leasen van een occasion. Dit heeft vooral te maken met de hogere onderhoudskosten naarmate een auto ouder wordt. De afschrijfkosten van een occasion zijn weer lager dan die van een nieuwe auto, waardoor het maandbedrag redelijk dicht bi elkaar ligt.

De voordelen van occasion lease

Het leasen van een tweedehandsauto heeft echter wel twee duidelijke voordelen ten opzichte van het leasen van een nieuwe auto. Het eerste voordeel is de kortere looptijd. Over het algemeen is de looptijd van een occasion leasedeal korter dan die van een nieuwe auto. Het tweede voordeel is je een auto kunt leasen uit een voorraad die al beschikbaar is, dit zorgt ervoor dat je niet lang hoeft te wachten op je auto. Het lange wachten is vaak wel het geval bij het leasen van een nieuwe auto.