Waarom Fietsen zo goed voor je is

Fietsen is goed voor het milieu, maar het is ook heel goed voor je eigen gezondheid. Misschien ben je al een fan van fietsen en heb je al door dat er vele voordelen zijn. Fietsen kan bijvoorbeeld al deel uitmaken van je routine, of misschien ben je op weg om het in je routine te stoppen. Net zoals met elke nieuwe hobbie kan het begin lastig zijn. Het is daarom belangrijk om jezelf concrete doelen te stellen en langzamerhand je routine op te bouwen met fietsen. Zodra het eenmaal een routine is geworden kan je niet meer zonder. Desnoods ga je voor het handelen in fietsen. Zo zijn er steeds meer mensen die online e-bike verkopen.

Goed voor je Mentale Gezondheid

Er zijn heel veel redenen te bedenken waarom sporten goed is voor je humeur en mentale gesteldheid. Door de adrenaline komt endorfine vrij waardoor er indirect meer opwekkendheid en zelfvertrouwen onstaat om nieuwe dingen uit te proberen. Fietsen combineert fysieke activiteiten met de buitenlucht. Je bent lekker buiten en als het lekker weer is doe je extra vitamine D op, wat ook weer goed is voor je humeur en gezondheid. Als je het gezellig vindt om samen met anderen te fietsen, dan is dat ook een goed idee. Een groep kan helpen omdat je een ieder kan stimuleren en motiveren.

Fietsen helpt bij Gewichtsverlies

Behalve dat fietsen helpt voor je mentale gezondheid, is het ook een goede sport om je te helpen om gewicht te verliezen of je gewicht op peil te houden en gezond te blijven. Misschien ben je toe aan een nieuwe fiets en wil je je e-bike verkopen. Misschien wil je een nieuwe racefiets. Er zijn opties genoeg. Er is een simpele formule: om gewicht te verliezen moet je meer calorieën verbranden dan je neemt. Gemiddeld verbrand je met fietsen in een uur tijd ongeveer 400 tot 1000 calorieën per uur. Dit ligt aan je gewicht en hoe snel of langzaam je fietst.