Tips voor het aanschaffen van je eerste elektrische step

Man op elektrische step

De elektrische step verovert de wereld. Wil je je eigen elektrische step kopen? Dan gaan deze tips onmisbaar zijn voor je.

Prijs-kwaliteit

Het eerste punt waar je op moet letten als je een elektrische step gaat kopen is de prijs-kwaliteitsverhouding. De prijs van een e-step, zoals met veel andere producten, zegt veel uit over de kwaliteit. Zo zal een heel dure e-step wel een betere kwaliteit hebben dan een minder dure e-step.

Actieradius

De actieradius geeft aan hoe ver je met je e-step kunt reizen. Dit is heel belangrijk, omdat je wilt voorkomen dat je midden op je weg naar werk niet verder kunt reizen. Als je niet zo lange afstanden moet maken dan kun je voor een e-step kiezen met een kleinere accu. Deze zal dan ook goedkoper zijn dan de e-step met een grote accu.

Vermogen

Het vermogen is belangrijk als je bijvoorbeeld veel heuvels op je route tegenkomt. Een e-step met een klein vermogen is beter geschikt voor een vlakke route. Controleer hier dus zeker de route die je elke dag moet trotseren.

Inklapbaar

Er zijn modellen van e-steps die inklapbaar zijn. Dit kan handig zijn als je de trein of metro moet pakken op je reis. Wees wel voorzichtig, e-steps die inklapbaar zijn hebben vaak een kleinere accu. Als je dus niet met je e-step de trein of metro binnen moet, kies dan liever voor een niet-inklapbaar model.


Met deze tips weet je alles wat je nodig hebt om je eerste elektrische step te kopen.