Telefoon in auto boete gekregen

Heb je een telefoon in auto boete gekregen dan kun je hier best even van schrikken. De kosten van de telefoon in auto boete bedraagt zo’n 350 euro, een flinke klap geld dus. Wanneer jij ervan overtuigd bent dat deze boete onterecht is uitgedeeld kun je hier bezwaar tegen maken. Het is inmiddels algemeen bekend dat je niet meer handsfree mag bellen in de auto omdat dit voor zeer gevaarlijke verkeerssituaties kan zorgen. Wanneer je aan het autorijden bent moet je je kunnen concentreren op de weg en niet met andere dingen bezig zijn. Toch moet je soms een telefoontje plegen wanneer je onderweg bent. Dit kun je doen door handsfree te bellen. Heb je toch een telefoon in auto boete gekregen terwijl je handsfree aan het bellen was, of zelfs helemaal niet aan het bellen was? Dan kun je deze boete aanvechten.

Telefoon in auto boete aanvechten

Wanneer je een boete op de mat ontvangt voor het in de hand hebben van een apparaat maar je hebt geen idee waar dit over gaat, dan kun je dit aanvechten. Zeker wanneer je niet staande bent gehouden door een agent heb je een grotere kans van slagen. Daarnaast kan het voorkomen dat de boete naar jou is gestuurd, maar dat de boete op kenteken is uitgedeeld. Hierdoor kan het dus zijn dat iemand anders, die in jouw auto heeft gereden, wel aan het bellen was. Wanneer dit allemaal niet het geval is kun je dus in zee gaan met online juristen om de zaak aan te spannen. Hierin kun je de boete uploaden en eventueel bewijsstukken meesturen zodat de juristen voor je aan de slag kunnen.

De slagingskansen van een boete aanvechten

Wanneer een agent in het voorbijgaan denkt te zien dat jij aan het bellen bent maar dit niet het geval is kun je dit ook proberen aan te vechten. In het verkeer vindt er veel beweging plaats. Voor hetzelfde geld haalde je jouw hand door het haar of zat je oorbel in de knoop met je haar. Dit kan ervoor een agent uitzien alsof je aan het bellen bent. Wanneer je aan kunt tonen dat dit niet het geval is heb je een grote slagingskans en hoef je de telefoon in auto boete niet te betalen. Krijg je alsnog een boete uitgedeeld en word je staande gehouden door de agent. Dan wordt het al een stuk lastiger om gelijk te halen omdat er dan weinig bewijs is.

Onterecht telefoon in auto boete

Wanneer je zeker weet dat de telefoon in auto boete onterecht is uitgeschreven kun je hier dus werk van maken. De online Boetejuristen hebben jarenlange ervaring waardoor je een grote kans van slagen hebt. Vele malen groter dan wanneer je het zelf probeert aan te vechten. Daarom kun je dit uit handen geven. De zaak wordt te allen tijde beoordeeld voordat ermee naar de rechter wordt gestapt om te kijken wat de slagingskans is. In elk geval is het gehele proces kosteloos, of je nu wint of niet.