Waar kan je het kenteken overschrijven?

kenteken overschrijven

Ongeacht of dat je een nieuwe scooter, brommer of auto hebt gekocht, je zult altijd het kenteken overschrijven. Want pas dan ben jij de rechtmatige eigenaar van het voertuig. Wel is het zo dat je op een paar dingen moet letten alvorens het in behandeling genomen kan worden.

Een kenteken bestaat altijd uit twee delen. Wanneer je een deel mist kan het overschrijven niet in behandeling genomen worden. Daarnaast kost het overschrijven van een kenteken altijd geld. Het is wel zo dat dit landelijk is bepaald en er dus een vast bedrag voor gehanteerd wordt, namelijk 10,75 per keer.

kenteken overschrijven

Waarom het kenteken overschrijven?

Als jij als koper zijnde een kenteken op naam wilt zetten zal je altijd jouw legitimatiebewijs mee moeten nemen. Ga vervolgens naar een erkend loket die dit ook daadwerkelijk kan uitvoeren. Je overhandigt het kentekenbewijs en vervolgens zorgen zij voor de overschrijven. Na de overschrijving zal je niet direct beide delen ontvangen. Het loket zal je het eerste deel geven en het tweede wordt gestuurd naar het adres waar jij ingeschreven staat.

Binnen twee tot drie dagen zal je dit op het adres ontvangen en kun je het bewijs samenvoegen. Bewaar dit erg goed want zodra jij het weer verkoopt zal je dit tevoorschijn moeten kunnen pakken! Vergeet niet dat je het voertuig ook dient te verzekeren wanneer je ermee de openbare weg opgaat.